Landingsbaan Heathrow korte tijd afgesloten in verband met drone

Een drone die op nieuwjaarsdag boven een landingsbaan van de Londense luchthaven Heathrow vloog heeft ervoor gezorgd dat de baan korte tijd afgesloten moest worden. Dat liet Aimee Fuller, een lid van het Britse snowboardteam, weten via Twitter:

Volgens een woordvoerder van de luchthaven zorgde de illegaal vliegende drone niet voor grote hinder. De landingsbaan hoefde slechts 7 minuten afgesloten te worden, toen was het gevaar blijkbaar weer geweken. Het incident vond plaats op 1 januari tussen 12.45 en 12.52.

Ondanks maatregelen als geofencing, dat is software die ervoor moet zorgen dat een drone niet kan opstijgen in de buurt van vliegvelden, komt het helaas nog regelmatig voor dat er drones worden gesignaleerd in de buurt van luchthavens. Vorig jaar moest er ook al een startbaan op London City Airport worden afgesloten, omdat er een drone boven de baan vloog.

(coverfoto: Mario Roberto Duran Ortiz, CC BY)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier