Nieuws

CES 2016 Innovation Award voor Lily Drone

Lily Drone wintersport

Zonder ooit een goed werkend prototype getoond te hebben is het de bedenkers van de Lily Drone gelukt om één van de CES 2016 Innovation Awards in de wacht te slepen. Blijkbaar was de jury genoeg onder de indruk van het demofilmpje en de 3D modellen om op basis daarvan de prijs toe te kennen.

Afgelopen jaar wist de aankondiging van de Lily Drone bijzonder veel reuring te veroorzaken. Dat is dan ook niet gek: een waterproof quadcopter die je eenvoudigweg in de lucht gooit, waarna het apparaat automatisch achter je aanvliegt om dronies te maken: wie wil dat nu niet?

Maar de vraag is of de beloften van de Lily Drone wel waargemaakt kunnen worden, ook al beschikt het bedrijf over flinke financiele reserves en het nog altijd mogelijk is om voor $799 pre-orders te plaatsen. Het feit dat de marktintroductie van de Lily Drone onlangs werd uitgesteld naar de zomer van 2016 zegt wat dit betreft weinig goeds.

Maar goed, de jury van de CES Innovation Awards vond de belofte van de Lily Drone blijkbaar goed genoeg om een prijs toe te kennen. Het is ergens vreemd dat de Award niet wordt toegekend op basis van een daadwerkelijk werkend product, ook al is het maar een prototype: tijdens de CES 2016 is er in ieder geval nog geen demovlucht van de Lily Drone geweest.

Overigens ging de CES 2015 Award voor ‘Best Gadget’ naar de Zano Drone, en we weten inmiddels hoe dat verhaal is afgelopen. Een Award winnen is één ding; daadwerkelijk een goed werkend product op de markt brengen is vers twee.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier