Video

FPV Racing met een Parrot Bebop 2

Dat je met de onlangs geïntroduceerde Parrot Bebop 2 prima kunt FPV Racen bewijzen de mannen van DjiSquad in onderstaande video. Alhoewel de Bebop 2 primair zeker niet bedoeld is als racedrone kun je er toch heel behoorlijk een parcours mee afleggen, daarvoor is het toestel blijkbaar wendbaar genoeg.

Dat de Bebop 2 het redelijk doet als FPV racer is mede te danken aan het feit dat je op de optionele Skycontroller een videobril kunt aansluiten, waardoor de piloot goed kan meekijken met de front cam in het toestel. Althans, volgens de beschrijving van de video werd er gebruik gemaakt van de Skycontroller, maar daar lijkt de controller die in beeld komt niet op, en de videobril is van het type Fatshark, die analoog zijn beeld draadloos krijgt doorgestuurd.

Hoe dan ook zouden we niet aanraden om je Bebop 2 te gaan gebruiken als dagelijkse racequad, daarvoor is de body te kwetsbaar. Bovendien is de drone er niet op gebouwd om snel onderdelen te vervangen in geval van een crash, zoals bij echte racequads wel het geval is.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier