Intel en AscTec laten 100 drones in formatie vliegen

Onlangs werd bekend dat chipmaker Intel de Duitse dronebouwer Ascending Technologies heeft overgenomen, om zodoende meer marktaandeel te verwerven in wat een zeer lucratieve markt aan het worden is. Waartoe de drones van AscTec in staat zijn, werd onlangs onderstreept tijdens een vliegdemonstratie waarbij maar liefst 100 synchroon bewegende drones betrokken waren, goed voor een Guinness World Record. Een recent gepubliceerde making of-video toont wat er allemaal kwam kijken bij het project.

De show werd georchestreerd door Ars Electronica, een Oostenrijks bedrijf dat zich specialiseert in cyberart. Voor hun drone swarming show werd dankbaar gebruik gemaakt van het Hummingbird-platform van AscTec. In onderstaande video wordt getoond hoe de recordpoging tot stand kwam. Meer uitleg is te vinden op de website van Intel.

https://vimeo.com/150877204

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Intel en AscTec laten 100 drones in formatie vliegen

  • 8 januari 2016 om 11:48
    Permalink

    Gewoon prachtig ! Daar zou ik wel deel van willen uitmaken ….

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier