BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

RTL 5 gaat in ‘Game of Drones’ op zoek naar beste dronepiloot van Nederland

RTL5-Game-of-Drones

De opmars van drones en van FPV Racing in het bijzonder is ook bij de programmamakers van RTL 5 niet onopgemerkt gebleven. De zender komt binnenkort daarom met de spelshow ‘Game of Drones’, waarin drone-racers het tegen elkaar opnemen in een zoektocht naar de beste dronepiloot van Nederland.

Een woordvoerdster van RTL 5 stelt in De Telegraaf dat drones ‘meer dan een hype’ zijn. “De apparaten zijn gekozen tot speelgoed van het jaar en over de hele wereld worden evenementen georganiseerd waarbij vliegers hun kunsten vertonen. Vliegen met drones is niet alleen leuk om te doen, maar ook om naar te kijken. Het is een visueel spektakel, mede omdat drones camera’s bij zich dragen.”

Of de spelshow specifiek over FPV Racing gaat, waarbij snelheid en behendigheid van groot belang zijn, is nog niet bekend, maar wel waarschijnlijk. Ook is nog onduidelijk wie de spelshow gaat presenteren, maar mogelijk wordt dit gedaan door Martijn Krabbé, wiens productiehuis Wise Monkeys het tv-programma gaat produceren. Wanneer de show op de buis komt is nog niet bekend.

FPV Racing in opmars
Het racen met drones, ook wel FPV Racing genaamd, is wereldwijd flink in opmars. Binnenkort vindt in Dubai zelfs het eerste wereldkampioenschap droneracen plaats. De voorrondes voor deze race gaan binnenkort van start in verschillende landen, waaronder Nederland.

Wil je meer weten over FPV Racing? Bekijk dan het videoverslag dat Dronewatch een paar weken geleden van een race-event georganiseerd door FormulaFPV maakte:

DroneLand ROC-light

One Response

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.