Nieuws

RTL 5 gaat in ‘Game of Drones’ op zoek naar beste dronepiloot van Nederland

RTL5-Game-of-Drones

De opmars van drones en van FPV Racing in het bijzonder is ook bij de programmamakers van RTL 5 niet onopgemerkt gebleven. De zender komt binnenkort daarom met de spelshow ‘Game of Drones’, waarin drone-racers het tegen elkaar opnemen in een zoektocht naar de beste dronepiloot van Nederland.

Een woordvoerdster van RTL 5 stelt in De Telegraaf dat drones ‘meer dan een hype’ zijn. “De apparaten zijn gekozen tot speelgoed van het jaar en over de hele wereld worden evenementen georganiseerd waarbij vliegers hun kunsten vertonen. Vliegen met drones is niet alleen leuk om te doen, maar ook om naar te kijken. Het is een visueel spektakel, mede omdat drones camera’s bij zich dragen.”

Of de spelshow specifiek over FPV Racing gaat, waarbij snelheid en behendigheid van groot belang zijn, is nog niet bekend, maar wel waarschijnlijk. Ook is nog onduidelijk wie de spelshow gaat presenteren, maar mogelijk wordt dit gedaan door Martijn Krabbé, wiens productiehuis Wise Monkeys het tv-programma gaat produceren. Wanneer de show op de buis komt is nog niet bekend.

FPV Racing in opmars
Het racen met drones, ook wel FPV Racing genaamd, is wereldwijd flink in opmars. Binnenkort vindt in Dubai zelfs het eerste wereldkampioenschap droneracen plaats. De voorrondes voor deze race gaan binnenkort van start in verschillende landen, waaronder Nederland.

Wil je meer weten over FPV Racing? Bekijk dan het videoverslag dat Dronewatch een paar weken geleden van een race-event georganiseerd door FormulaFPV maakte:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “RTL 5 gaat in ‘Game of Drones’ op zoek naar beste dronepiloot van Nederland

 • Tiny Sommers

  Beste Wiebe,
  Voor de aanschaf van een drone wil ik meer zekerheid over waar je wel of niet mag vliegen aangezien wij 7 km vanaf vliegbasisvolkel liggen en het verboden lijkt binnen
  een straal van 15 km van dit vliegveld te mogen vliegen met een drone.
  De vraag luid dan ook mag je in dit gebied met een drone vliegen als je de hobbymatige regels aanhoud bv niet hoger dan 120 meter.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier