BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Website Dronepunt toont mooie vlieglocaties in Nederland en België

Dronepunt

Gisteren is de website dronepunt.nl online gegaan, een website waar je eenvoudig kunt zien waar je goed kunt vliegen met je drone in Nederland en België. Het is ook mogelijk om zelf plekken toe te voegen. Echt flink gevuld met vlieglocaties is Dronepunt nog niet, maar de site is natuurlijk nog maar net live.

De website is een initiatief van Yoeri van Meurs. We vroegen Yoeri om wat toelichting te geven bij zijn initiatief.

Wat is dronepunt.nl? Wat kun je er doen?

“Dronepunt is bedoeld voor zowel hobbyvliegers als professionals. Zij kunnen op de website eenvoudig zien waar je in de buurt kunt vliegen, compleet met locatieaanduiding, foto’s en video’s. De site is responsive, dus te bezoeken met ieder device.”

Wat was de aanleiding om met deze website te beginnen?

“Ik ben zelf regelmatig op zoek naar goede vlieglocaties. Ook zie ik in de Facebookgroep Drone Vliegmaatje Gezocht regelmatig dat er mensen op zoek zijn naar leuke plekken om eens te gaan vliegen met hun drone. Dat was voor mij aanleiding om deze website op te zetten.”

Waarin verschilt je website van een app als Drone Zones?

“Er bestaat inderdaad al een soortgelijke app, Drone Zones. In deze app kun je ook leuke plekken vinden om te vliegen, ingevoerd door andere dronevliegers. Deze app geeft echter geen adres aan en je kunt ook geen foto’s of video van de locatie zien.”

Dronepunt foto's

Wat zijn de toekomstplannen voor de site?

“Ik heb de volgende toekomstplannen voor de website:

  • No fly-zones in de kaart verwerken;
  • Geverifieerde locaties (zelf op locatie gaan kijken of de aanmelding klopt);
  • Rating inbouwen, zodat een locatie met sterren kan worden beoordeeld;
  • Reacties geven door op de door anderen aangemelde locaties;
  • Meerdere landen opnemen.”

3 Comments

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.