Gerucht

GoPro komt met 360° camera, integratie met Karma-drone ligt voor de hand

360 graden video

Tijdens de CES heeft GoPro-ceo Nick Woodman gehint op een aanstaande introductie van een 360° camera. Mogelijk kan deze camera ook gebruikt worden met de aanstaande Karma-drone, die begin dit jaar verschijnt. Dat biedt interessante mogelijkheden, waaronder het opnemen van aerial 360 graden-video’s.

De Karma drone zal volgens Woodman backwards compatible zijn met bestaande GoPro camera’s, zodat de miljoenen gebruikers van de populaire action cams in staat zijn hun device ook te gebruiken voor het maken van luchtopnamen. Of het daarbij gaat om de GoPro Hero 4 of de meer recente en kleinere Hero 4 Session is nog niet duidelijk.

Interessanter is het feit dat Woodman in keynote van YouTube zinspeelde op een naderende introductie van een 360 graden camera. Daarmee kun je video’s opnemen waarbij de kijker later zelf het perspectief kan bepalen. Tijdens het afspelen kun je dus zelf de kijkrichting bepalen, want interessante creatieve mogelijkheden met zich meebrengt. GoPro gaat onder andere samenwerken met YouTube voor het afspelen van dergelijke video’s.

Zeker als je een 360 graden camera aan een drone bevestigt wordt het leuk. Je kunt dan luchtvideo’s en -foto’s maken waarbij je tijdens het terugkijken alle kanten op kunt kijken, alsof je in de drone zit. Zeker in combinatie met virtual reality-headsets zoals de Oculus Rift en de goedkopere Google Cardboards biedt dat zowel letterlijk als figuurlijk interessante perspectieven.

Hieronder kun je een voorbeeld bekijken van een 360 graden-video die vanuit een drone werd opgenomen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier