Nieuws

Deze dronevanger schiet net als Spiderman een net af op zijn prooi

Drones voorzien van vangnetten om andere drones onschadelijk te maken zijn allang geen nieuws meer, de politie van Tokyo heeft zelfs concrete plannen om vangnetdrones te gaan inzetten om terroristische aanslagen of andere narigheid te voorkomen. Maar ook op het gebied van vangnetdrones staan de ontwikkelingen niet stil. Een team van de Michigan Technological University heeft nu een dronevanger ontwikkeld die net als Spiderman een vangnet afschiet op zijn prooi.

Het voordeel van het gebruik van de drone-catcher is dat de gevangen prooi niet neerstort, maar veilig naar een andere plek gedirigeerd kan worden. Professor Mo Rastgaar kwam op het idee voor de drone nadat hij beelden zag van de beveiliging van een World Cup wedstrijd. “Ik zag veel sluipschutters die het publiek moeten beschermen, maar die halen niets uit tegen een aanslag met een drone. Daar wilde ik wat aan doen.”

De dronevanger kan zowel autonoom opereren als bestuurd worden door een operator. De drone-catcher moet de te vangen drone op zo’n 12 meter kunnen naderen. Het team heeft inmiddels patent aangevraagd op het systeem.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier