BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Fotograaf aangehouden om illegaal gebruik van drone

Een fotograaf die met zijn drone foto’s aan het maken was van een plaats delict in Zandhuizen is aangehouden omdat hij geen vergunning had voor het commercieel gebruik van een drone. Tegen de fotograaf in kwestie is proces-verbaal opgemaakt. Dat meldt De Stellingwerf.

Fotograaf Kees de Jong uit Oosterwolde wilde vanuit de lucht opnamen maken van het huis in Zandhuizen waar onlangs twee mensen het leven lieten. De politie volgde het toestel toen het in de buurt landde en ondervroeg de operator. Maar wie professioneel gebruik maakt van een drone, zoals het geval is als er foto’s met een commercieel doel worden gemaakt, moet onder meer beschikken over een RPAS operator license. Dat was niet het geval.

Kwijtschelden
De luchtvaartpolitie neemt het incident in behandeling. Mocht er een boete worden opgelegd, dan bestaat de kans dat deze in een mogelijk hoger beroep kwijtgescholden wordt. Tot op heden zijn er wel meer boetes ongedaan gemaakt, mede omdat de regelgeving volgens de rechter onvoldoende duidelijk is of omdat er sprake is van steeds veranderende regelgeving.

DroneLand ROC-light

3 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.