Kodak brengt 360° camerasysteem uit voor Solo drone

Bezitters van een Solo drone van 3D Robotics kunnen binnenkort ook 360 graden foto’s en video’s maken, dankzij een ‘Made for Solo’ 360° camera van Kodak. Het systeem bestaat uit twee afzonderlijke camera’s, elk met een 180 graden groothoeklens, die bevestigd worden aan de boven- en onderkant van de drone. De beelden van de afzonderlijke camera’s worden na een vlucht middels software aan elkaar gestitched.

Het systeem stelt Solo-gebruikers in staat om immersive video’s te maken van hun dronevluchten, waarbij de kijker bij het afspelen van de video alle kanten op kan kijken. Zeker in combinatie met een VR-bril levert dat indrukwekkende video’s op, die het gevoel geven alsof je zelf meevliegt met het toestel.

De kit is gebaseerd op Kodaks nieuwe SP360 4K action cam, die voor nog geen 250 euro in de winkels ligt. Daarvan zijn er weliswaar twee nodig, maar dan nog zou het gaan om een relatief goedkope setup waarmee je 360 graden luchtvideo’s kunt maken. De kit zou in het vierde kwartaal van 2016 beschikbaar moeten komen. Wie hier niet op wil wachten, kan met wat creativiteit ook een heel eind komen.

GoPro 360
Kodaks plannen voor een 360 graden dronecamera staan niet op zichzelf. Onlangs hintte GoPro-topman Nick Woodman ook al op de komst van een 360° action cam die beelden kan opnemen vanuit alle hoeken. Die zou dan mogelijk meteen gebruikt kan worden met GoPro’s aanstaande Karma-drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier