3 maanden Thailand in dronevideo van 4 minuten

Een trend die je ziet als het gaat om dronevideo’s is dat er steeds vaker iets van een thema of verhaal centraal staat, waardoor je niet alleen naar mooie plaatjes zit te kijken, maar ook iets meekrijgt over een bepaald land of onderwerp. Dat geldt ook voor onderstaande video, waarin beelden van een lange reis door Thailand gecombineerd zijn tot één geheel.

De video werd gemaakt door Nathan Bartling, die tijdens wat freelance videoklussen in Thailand er af en toe met zijn eigen DJI Phantom 3 Professional op uittrok om opnames te maken van de landschappen en mensen die hij tegenkwam. Bartling heeft een sterke voorkeur voor de 4K camera van de P3P, die volgens hem betere resultaten geeft dan de GoPro Hero 4.

Helaas sneuvelde de Phantom tijdens één van de shoots. De scene waarin je een motorrijder ziet rijden wordt gevolgd door een shot waarbij de drone boven de bomen uitstijgt. Daarbij raakte de onfortuinlijke videomaker helaas een tak, met als gevolg dat zijn quadcopter op de grond te pletter sloeg. Gelukkig had hij toen al genoeg beeldmateriaal verzameld om een mooie video te kunnen maken.

Mocht je zelf plannen hebben om naar Thailand af te reizen en je drone mee te nemen, wees je er dan wel van bewust dat het vliegen met een drone sinds januari 2015 niet meer is toegestaan in het land.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier