Welk filmscript verdient het om verfilmd te worden met de Yuneec Q500 4K?

Yuneec-Q500-winactie---stemmen

Een dikke week geleden alweer lanceerden we een unieke winactie, waarbij we onze lezers uitdaagden om een filmscript in te sturen voor een korte film, te verfilmen met een Yuneec Q500 4K quadcopter plus SteadyGrip. Dat hebben we geweten; er kwamen flink wat creatieve inzendingen binnen, waarvan we 10 finalisten hebben geselecteerd.

Lees hieronder eerst de inzendingen door. Welk script zou jij graag verfilmd willen zien? Geef via dit formulier aan wie wat jou betreft aan de slag mag met de Yuneec Q500 4K en SteadyGrip! Stemmen kan tot en met donderdag 14 januari 21:59. Per geldig emailadres kan één keer gestemd worden. Misbruik van het stemformulier leidt automatisch tot diskwalificatie.

1. ‘Stunt Rider’, door Richard Weits

“In mijn film wil een een motor stuntrijder zijn kunsten laten vertonen. De beelden zullen vanuit de lucht nog mooier tot zijn recht komen bij de verschillende kunsten die deze stuntrijder kan maken. Burnouts, wheelies etc.Tevens ook vanuit perspectief vanaf de motorrijder zelf dmv de steadycam en andere grondbeelden om een mooie vloeiende film vanuit de lucht en de grond.”

2. ‘Dagelijkse Kost: de rattenbestrijding’, door Pieter De Bruyne

“Sinds 2009 werk ik als ICT’er voor de Vlaamse Milieumaatschappij, samen met een 1000-tal collega’s draag ik mijn steentje bij tot het verbeteren van het milieu. Mijn idee zou draaien rond de collega’s die zich dagelijks inzetten om de rattenpopulatie in te dijken, de zogenaamde rattenvangers. Ik zou hen gedurende enige tijd volgen tijdens het uitzetten van fuiken langsheen de verscheidene waterwegen die ons land doorkruisen. Ook de wachtbekkens zullen in beeld genomen worden, deze zorgen ervoor dat de delicate steden en gemeenten niet zouden overstromen bij zware regenval. Ook interviews van deze mensen zullen afgenomen worden, om jullie wat meer uitleg te geven over de verschillende soorten ratten. Kortom een prachtige korte natuurdocumentaire!”

3. ‘Libya Rally 2016’, door Mike Halma

“We gaan voor de tijd en tot na de finish mee met een van de rijders die mee doet aan de Rally in Libya. Er wordt vanuit de auto gefilmd met de steadygrip en het terrein eromheen met de Yuneex Q500 4K om zoveel tijdens de Rally in Libya in beeld te brengen.”

4. ‘Up the slope’, door Raymond Esveldt

“Hellingvliegen met zweefvliegtuigen aan de Nederlandse kust. De zwevers worden eerst op de parkeerplaats gemonteerd. Daarna worstelen de vliegers zich een weg naar het duin met een model in de hand. De zwevers worden vanaf het duin gelanceerd en vliegen heen en weer in de hellingwind. Filmen gebeurt uit diverse hoeken: net achter de vliegers, van bovenaf en van boven het strand richting het duin waar de vliegers staan (modellen vliegen voor de drone langs). Locatie: Langevelderslag of Maasvlakte, afhankelijk van het weer. Mocht begin juni in de periode vallen worden de opnames gemaakt in de Vogezen voor nog spectaculairder beelden.”

 

5. ‘De Hondenfluisteraar’, door Jorrit ter Braak

“Wat ziet een dier als hij in een natuurlijke omgeving is, wat voelt hij, wat hoort hij. Dat moet in deze mood-film naar voren komen. Startscene is FPV van de hond met de gymbal op zijn rug in de duinen. Vervolgens een dolly’like’ zijwaarts short van de hond met de neergaande zon (hand gimbal). De hond rent door de duinen op zoek naar de zee. Zijwaartse shots met de handgimbal en schuin boven perspectief wisselen elkaar af. Onderweg komt de hond een konijnenhol tegen en wat vreemde voorwerpen. Je ziet dat hij de zee ruikt en dan het bovenshot van de Yuneec waar je ziet dat een hek nog een obstakel vormt maar er een gat is een stuk verder. De hond vind het gat en het volgend shot is vanuit de zee waar de hond heen rent. De hond springt de zee in en een draaiend shot om de hond is het eindshot.”

6. ‘Nature of the Lowlands’, door Stevie Brouwers

“Ons idee is een film maken over de natuurgebieden en natuurmonumenten in Nederland. We hebben als team vaker gedacht om hieraan te beginnen maar aangezien de winter hebben we er toch nog even mee gewacht. Ons doel is uiteindelijk dan ook om de jeugd er zo meer bij te betrekken en te laten zien wat de natuur in Nederland te bieden heeft. Historie over de natuur speelt een grote rol in de film.”

7. ‘Someone like you’ videoclip, door Christian Verhoeve

“In de Bieschbosch (en vele andere plaatsen in Nederland) hebben we hele lange dijken/wegen tot de horizon. Als videoclip bij een nummer van een vriend van mij zou ik daar graag iets mee doen. Ik zou een moment uitkiezen met een mooie zonsopgang/ondergang en beide personen elkaar over een afstand van ongeveer een kilometer tegemoet laten lopen. Het basisidee is om de afstand tussen twee mensen in beeld te brengen die nader tot elkaar komen, eindigend in een innige omhelzing. De drone zal een grote rol spelen, omdat deze met luchtbeelden de ruimte mooi in beeld kan brengen. Een shot van recht van boven het thema ‘afstand’ heel overzichtelijk maken. Ook kan de drone van achter de rug van beide personen opstijgen, met daarmee de mooie horizon als stilleven. Het laatste stuk zullen de personen naar elkaar toe rennen, waarbij de SteadyGrip past. Tot slot bij de ontmoeting is de een POI heel geschikt. Dit alles in een mooi Nederlands landschap. Een liefdesverhaal, maar dan net even anders.”

8. ‘Rise of the Infamous’, door Roy de Raad

“Luis Tavares (bijnaam The Infamous) is voormalig wereldkampioen K1, te Las Vegas 2014, in de gewichtsklasse 95kg. Deze getalenteerde vechter groeide echter op in Nederland, waar hij op jonge leeftijd begon te voetballen. Tavares werd gescout door verschillende eredivisie voetbalclubs maar kwam echter in aanraking met kickboksen en de tiener werd op slag verliefd op die sport en hij is uitgegroeid tot een topsporter. Ik heb al een aantal keer samen mogen werken voor diverse non profit acties met Luis Tavares. Op zijn sportschool, sportschool Pasztjerik in Schiedam, waar hij zelf bijna dagelijks traint, geeft hij ook les aan voornamelijk voor jongeren uit de wijken in om Schiedam. Graag zouden we zijn voorbereidingen, trainingen maar vooral zijn verhaal vast willen liggen met in een film. Deze actie bied ons de unieke kans om unieke 360 graden shots te maken rondom de Luis. Beelden die wij niet eerder konden realiseren maar deze film wel uniek kan gaan maken.”

9. ‘Secret life of Van Gogh’, door Wesley Cornelissen

“Lopen in de voetsporen van Vincent van Gogh. Dat gebeurd in Nuenen. We maken verhalen van hem in de tijd van Nuenen, toen hij hier woonde en werkte van 1883 tot 1885. We hebben ongeveer 14 locaties die door hem zijn geschilderd of geschetst. Ook komen er standbeelden, gebouwen en een speciaal fietspad in beeld. Dichter bij Van Gogh kan je niet komen…”

10. ‘Duivelseiland: vuur op het water’, door Rody Dubbelman

“Het alarm gaat op Duivelseiland, de thuisbasis van de gloednieuwe blusboot. Brand op een binnenvaartschip! De camera brengt van dichtbij in beeld hoe de brandweerlieden de gloednieuwe blusboot van de regio laten uitvaren. De bemanning is getraind, maar hun gezichtsuitdrukking verraadt toch spanning.. De machtige waterkanonnen worden in werking gezet en spuwen hun lading tientallen meters ver.. Deze keer gelukkig een oefening. Maar zeer scherp en spectaculair in beeld gebracht met steadygrip en drone. Geweldige beelden met unieke camerastandpunten, die alleen mogelijk zijn met een drone!”

Stem op jouw favoriete script!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Welk filmscript verdient het om verfilmd te worden met de Yuneec Q500 4K?

 • 13 januari 2016 om 10:52
  Permalink

  Bedankt voor de nominatie!

  Dit zou ons de kans om met deze Drone mijn project te realiseren.

  Vol spanning wacht ik af ik.

  Groet, Roy

  Beantwoorden
 • 14 januari 2016 om 08:52
  Permalink

  Bij de laatste 3. Wat een verrassing!
  Hopelijk win ik hem en kan ik april mee zodat we de Libya Rally live kunnen filmen.
  Nog even duimen.
  Met vriendelijke groet,
  Mike Halma

  Beantwoorden
  • 14 januari 2016 om 16:20
   Permalink

   Uhm je moet het binnen een maand af hebben… Ga je niet halen.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier