Nieuws

Aankomende World Rally Championship gefilmd door DJI drones

Ben je een fan van autorally’s op tv? Dan kun je de komende maanden genieten van extra spectaculair beeldmateriaal. De FIA World Rally Championship is namelijk een deal aangegaan met DJI, die zowel drones als operators gaat leveren om vanuit de lucht mooie actieshots te maken die gebruikt zullen worden tijdens de live verslaggeving van de rally’s.

Volgens Oliver Ciesla van WRC zijn drones in staat om beelden te maken vanuit perspectieven die eerder nog niet mogelijk waren. “De WRC vindt plaats in op verschillende prachtige locaties over de hele wereld. We willen graag de actie en de spanning die gepaard gaan met de race zo goed mogelijk overbrengen naar onze kijkers. Daarvoor hebben we geavanceerde technologie nodig, waarmee hoge kwaliteit beeldmateriaal gemaakt kan worden onder wisselende omstandigheden.”

De drones van DJI zullen worden ingezet tijdens 14 rally’s in totaal, te beginnen met de befaamde Rally van Monte Carlo die eind deze maand plaatsvindt. Volgens DJI’s Europese marketingdirecteur Martin Brandenburg sluit de filosofie van de WRC goed aan bij die van DJI. “Snelheid, precisie, emotie en innovatieve technologie kenmerken de WRC. Dit zijn ook precies de waarden waar wij voor staan.”

Om de sponsordeal te vieren geeft dronemaker DJI een Phantom 3 Professional weg, die van handtekeningen van het winnende team voorzien zal worden. Wil je kans maken op deze quadcopter, dan kun je hier je emailadres achterlaten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier