Dronerace wordt bijna videogame in Xtreme Drone Circuit

Onlangs werd er bij het hoofdkantoor van Zappos in Las Vegas een tweede editie van een bijzondere FPV race georganiseerd: Xtreme Drone Circuit. Doordat het circuit bestaat uit felverlichte neonpoortjes heeft de dronerace eerder iets weg van een futuristische videogame dan van een normale FPV race.

Onderstaande video geeft een indruk van hoe deelnemer FPV Provo de race via zijn videobril beleeft. Er is zelfs sprake van een vlammenwerpende ring waar de race-quads doorheen moeten vliegen. Het parcours is – zeker bezien vanuit het perspectief van de FPV-camera in de racedrones – een waar visueel spektakel om naar te kijken.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!