Nederlander bouwt vliegend schaalmodel van de DeLorean uit Back to the Future

‘Roads? Where we’re going, we don’t need roads!’. Met deze gevleugelde uitdrukking sluit ‘Doc’ Emmett Brown het legendarische eerste deel van de Back to the Future-trilogie af, om vervolgens het luchtruim te kiezen. De Nederlandse hobbyist Jean Pierre uit Waalwijk maakte een daadwerkelijk vliegend schaalmodel van de futuristische auto.

Naast fanatiek dronevlieger en -racer is Jean Pierre al jarenlang een echte Back to the Future-fan. Geïnspireerd door allerlei gedronificeerde Star Wars-schaalmodellen besloot hij om een vliegende versie van de DeLorean te maken. Daarbij kwam zijn kennis van het bouwen van FPV racers goed van pas.

12576305_893224327460528_2020831308_n

De basis van de quadcopter wordt gevormd door een zelfgebouwd chassis, een combinatie van twee aluminium balkjes en het frame van de auto. Het systeem wordt aangestuurd door een CC3D Atom mini flight controller, die OpenPilot draait. De elektriciteit komt van een 2200 mAh LiPo. “In totaal weegt het toestel 1,4 kg. Die accu wordt snel leeggetrokken, je kunt een paar minuten vliegen.”

Het is weliswaar niet voor het eerst dat iemand een drone-versie van de bijzondere auto maakt. “Maar die waren niet zo gedetailleerd als die van mij: vaak zonder interieur, banden, enzovoort. Mijn vliegende model is zelfs voorzien van ledverlichting.”

Het project kostte de afgelopen maanden flink wat vrije tijd. “Het was tot op het laatste moment spannend of het project zou lukken. Tijdens de eerste testen brandden er een motor en een ESC door. Waarom dat was, weet ik nog steeds niet. De meeste onderdelen moesten uit China komen, wat ook tot de nodige vertraging leidde.”

Uiteindelijk is het Jean Pierre gelukt om zijn schaalmodel van de RC DeLorean echt vliegend te krijgen. In onderstaand filmpje zie je foto’s van de de voortgang van het bouwproces en de maiden flight van dit bijzondere project.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier