Drone Argus zoekt tevergeefs naar vermiste persoon

Argus drone

Brandweer Twente heeft gisteren enige uren met haar nieuwe drone Argus gezocht naar een persoon die in het Twentekanaal beland zou zijn. De zoektocht bleef echter zonder resultaat. Dat meldt Tubantia.

Sinds kort is Brandweer Twente bevoegd om de drone te gebruiken tijdens calamiteiten, bijvoorbeeld om snel overzicht te krijgen tijdens een brand of na een grote aanrijding. Ook kan de drone gebruikt worden om personen op te sporen. Daartoe kan de UAV worden uitgerust met een infraroodcamera.

De drone in kwestie betreft een Altura Zenith ATX8 van de Nederlandse firma Aerialtronics. Vooralsnog mag de drone alleen bij daglicht worden ingezet. Het feit dat de zoektocht gisteren om 16:00 werd gestaakt had daar verder niet mee te maken: er bleek sprake te zijn van loos alarm.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier