‘Consumentendrones in 2025 goed voor omzet van 4,6 miljard dollar’

Introductie van de Parrot AR.Drone in 2010. Foto: CES
Introductie van de Parrot AR.Drone in 2010. Foto: CES

De markt voor consumentendrones neemt de komende jaren explosief toe, naar een omzet van een kleine 5 miljard dollar per jaar in 2025. In dat jaar zullen er ruim 90 miljoen toestellen over de toonbank gaan. Dat verwacht marktonderzoekbureau ABI Research.

Volgens ABI werden er in 2014 zo’n 5 miljoen drones verkocht. De komende 10 jaar zal dit aantal jaarlijks toenemen met ruim 30%. De grootste groei zit in het segment van speelgoed- en hobbydrones. Die groei zal er in 2017 toe leiden dat er voor het eerst meer omzet gemaakt zal worden in de markt voor consumentendrones dan in het professionele segment.

Phil Solis van ABI verwacht dat bedrijven als DJI, Yuneec en Parrot zullen zorgen voor een flinke groei. “Nieuwe toepassingen en technologische vooruitgang jagen de markt alleen maar verder aan. Het is wel de vraag hoe fabrikanten ervoor kunnen zorgen dat het product interessant blijft. Dat kan onder andere bewerkstelligd worden door platformen open te stellen voor externe ontwikkelaars, die dan innovatieve toepassingen kunnen ontwikkelen voor de drones.”

In 2019 zal het merendeel van de verkochte drones voorzien zijn van een camera. Daarbij gaat het niet alleen om camera’s waarmee foto’s en video’s gemaakt kunnen worden, maar ook om optische sensoren die gebruikt worden voor het volgen van objecten of het ontwijken van obstakels.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier