Nieuws

KNVvL gaat Nederlands drone-raceteam samenstellen voor World Drone Prix

Dutch Drone Race TeamBinnenkort vindt in Dubai de Drone World Prix (WDP) plaats, een internationale FPV drone race waarvoor meer dan 1 miljoen dollar aan prijzengeld beschikbaar is gesteld. Ieder land moet zich kwalificeren door middel van nationale voorrondes. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) gaat het Nederlandse team samenstellen en begeleiden in de aanloop naar de WDP.

“Wij zijn druk bezig om een Drone Race team samen te stellen die wij gaan ondersteunen om mee te gaan doen aan de World Drone Prix, die in maart 2016 van start gaat in Dubai. De KNVvL is NOC/NSF lid en heeft in december ook deelgenomen aan de FAI World Air Games Dubai 2015. In Dubai hebben wij goede contacten gelegd met de organisatie van de WDP.”

Wie Nederland gaat vertegenwoordigen in deze eerste internationale FPV race is op dit moment nog niet bekend. Maar wellicht dat komende weekend de eerste namen al worden aangekondigd. Naast de voorselectie voor de World Drone Prix gaat de KNVvL in de loop van dit jaar voorrondes organiseren voor de officiële Nederlandse kampioenschappen Drone Racen en Drone Freestyle in augustus 2016.

Doorbraak van FPV Racing
FPV racing is wereldwijd flink in opmars. Steeds meer mensen ontdekken de lol en de spanning van het racen met drones, waarvoor niet alleen technisch inzicht in de toestellen, maar ook snelle gamersvaardigheden vereist zijn. Mogelijk zorgt de drone race in Dubai voor een doorbraak als het gaat om publieke belangstelling voor de sport.

Bekijk ook het videoverslag dat Dronewatch enkele weken geleden maakte van een drone race in een parkeergarage bij de Jaarbeurs, georganiseerd door FomulaFPV:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier