Incident

Man verdrinkt in vijver tijdens zoektocht naar gecrashte drone

De politie van Madison County in de Amerikaanse staat Illinois heeft van het weekend het lichaam van een man geborgen die enkele uren eerder door het ijs van een vijver was gezakt terwijl hij op zoek was naar zijn drone. Agenten vonden het lichaam door voetsporen in de sneeuw te volgen.

Zoektocht na crash

De 54-jarige Amerikaan was met zijn 11-jarige zoon aan het vliegen met een drone. Op een gegeven moment raakte hij de controle over het toestel kwijt, waardoor de drone crashte. De onfortuinlijke dronepiloot zette zijn zoontje in de auto en trok erop uit om de drone te vinden. Maar toen zijn vader 3 uur later nog niet terug was besloot het jongetje om de auto te verlaten. Een voorbijkomende automobilist waarschuwde vervolgens de politie.

Vanuit een politiehelikopter werden er voetsporen op het ijs van een nabijgelegen meertje gezien, die leidden naar een open plek in het ijs. Een duikteam ging op onderzoek uit en enkele uren later werd zijn lichaam gevonden door reddingswerkers.

Risicovol

Helaas gebeurt het vaker dat mensen flinke risico’s nemen om hun drone te redden. Zo belandde in augustus 2015 een Groninger die van zijn ladder was gevallen in het ziekenhuis. Hij was bezig om het dak op te klimmen, waar zijn drone terecht was gekomen. Er moest een traumaheli aan te pas komen om de man naar het ziekenhuis te vervoeren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier