Qualcomm legt uit wat Snapdragon Flight voor drone developers kan betekenen

De laatste weken komt er steeds meer informatie beschikbaar over het Snapdragon Flight-platform van chipmaker Qualcomm. De chipset stelt fabrikanten in staat om kleinere, goedkopere en energiezuinigere drones te ontwikkelen. Ook beschikt de chipset over geavanceerde features die we kennen van de huidige high end drones. In een nieuwe video zet Qualcomm de mogelijkheden nog eens op een rijtje.

De Snapdragon Flight bevat onder andere geavanceerde technologieën voor het uitvoeren van autonome vluchten, waaronder obstakeldetectie en objectherkenning. Zo kan het systeem vroegtijdig detecteren of er zich voorwerpen in het geplande traject bevinden en zo ja, hoe de drone het beste kan uitwijken. Standaard kan de SoC overweg met 4K video en ondersteunt multi-stream technologie voor de FPV videoverbinding.

Ook beschikt het systeem voor ondersteuning voor vision positioning, een feature die we kennen van de Inspire 1 en de Phantom 3. Hierdoor kan de drone zeer precies op dezelfde plek blijven hangen, ook zonder GPS. Dankzij een optical flow camera is het systeem ook minder gevoelig voor bijvoorbeeld zijwind.

Ying drone beschikt over Snapdragon Flight
De eerste drone die gebruik maakt van de Snapdragon Flight is al aangekondigd. De Ying drone is bestemd voor de Chinese markt en wordt gefabriceerd door Xirotech. Of de onlangs aangekondigde Xplorer Mini ook uitgerust wordt met de Snapdragon Flight is nog niet bekend,

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!