Qualcomm legt uit wat Snapdragon Flight voor drone developers kan betekenen

De laatste weken komt er steeds meer informatie beschikbaar over het Snapdragon Flight-platform van chipmaker Qualcomm. De chipset stelt fabrikanten in staat om kleinere, goedkopere en energiezuinigere drones te ontwikkelen. Ook beschikt de chipset over geavanceerde features die we kennen van de huidige high end drones. In een nieuwe video zet Qualcomm de mogelijkheden nog eens op een rijtje.

Obstakeldetectie en beeldherkenning

De Snapdragon Flight bevat onder andere geavanceerde technologieën voor het uitvoeren van autonome vluchten, waaronder obstakeldetectie en objectherkenning. Zo kan het systeem vroegtijdig detecteren of er zich voorwerpen in het geplande traject bevinden en zo ja, hoe de drone het beste kan uitwijken. Standaard kan de SoC overweg met 4K video en ondersteunt multi-stream technologie voor de FPV videoverbinding.

Ook beschikt het systeem voor ondersteuning voor vision positioning, een feature die we kennen van de Inspire 1 en de Phantom 3. Hierdoor kan de drone zeer precies op dezelfde plek blijven hangen, ook zonder GPS. Dankzij een optical flow camera is het systeem ook minder gevoelig voor bijvoorbeeld zijwind.

Ying drone beschikt over Snapdragon Flight

De eerste drone die gebruik maakt van de Snapdragon Flight is al aangekondigd. De Ying drone is bestemd voor de Chinese markt en wordt gefabriceerd door Xirotech. Of de onlangs aangekondigde Xplorer Mini ook uitgerust wordt met de Snapdragon Flight is nog niet bekend,

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier