DJI nog volop marktleider in de VS

Dronefabrikant DJI heeft nog altijd het grootste marktaandeel in de VS. Ruim 45% van de drones die tot begin 2016 verkocht zijn aan professionele gebruikers is afkomstig van het Chinese bedrijf. Dat blijkt uit cijfers afkomstig uit het droneregistratiesysteem van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Top5-drone-manufacturers-first-of

In de VS zijn professionele gebruikers van drones al enige tijd verplicht om hun toestellen aan te melden bij de FAA. Uit recente cijfers die op een rijtje werden gezet door sUAS News blijkt dat DJI met 45,4% marktaandeel veruit het grootste deel van de drones heeft verkocht. De overige systemen werden geleverd door partijen als 3D Robotics, Precision Hawk en SenseFly. Net buiten de top-5 staat Yuneec.

N-numbers-over-time-2016-one

Amateurdrones
Hoe de cijfers er voor de hobbymarkt uitzien is niet bekend, maar ongetwijfeld is DJI hier ook veruit koploper. Sinds december 2015 zijn ook hobbyvliegers verplicht om hun toestel te registreren, dus er zullen te zijner tijd zeker statistieken beschikbaar komen. Tot op heden hebben 300.000 mensen hun drone geregistreerd.

Het zal interessant zijn om te zien wat partijen als Xiro, Yuneec en Parrot komend jaar gaan doen in deze sector. De markt voor drones groeit volgens een recente prognose met ruim 30% per jaar. Veel marktpartijen staan te trappelen om een graantje mee te pikken van deze omzetgroei.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier