Lufthansa stapt in onbemande luchtvaart, gaat samenwerking aan met DJI

Lufthansa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa ziet groeimogelijkheden in de professionele markt voor drones en gaat mogelijk diensten aanbieden op het gebied van data-analyse, verzekeringen en het opleiden van dronepiloten. Daartoe is het bedrijf onder andere een samenwerking aangegaan met de Chinese dronefabrikant DJI.

Met de stap wil de luchtvaartmaatschappij graag voet aan de grond krijgen in de zich snel ontwikkelende markt voor (toepassingen van) onbemande luchtvaartsystemen. Drones worden steeds vaker ingezet voor het inspecteren van infrastructuur, landbouwtoepassingen en in de bouwsector. Mogelijk kunnen diensten op dit vlak de teruglopende omzet uit de gewone luchtvaart compenseren.

‘One stop shop’
Volgens Lufthansa kunnen klanten in de toekomst bij de maatschappij terecht voor een ‘one stop shop’ als het gaat om het afnemen van professionele dronediensten. Vooralsnog wil Lufthansa echter eerst onderzoeken of er genoeg klanten zijn die interesse hebben in de nieuwe dienstverlening, om dan later dit jaar een beslissing te nemen over een mogelijk vervolgtraject.

Lufthansa gaat gebruik maken van de systemen die ontwikkeld worden door DJI. De UAVs zullen aanvankelijk gebruikt worden om uitwendige inspecties van vliegtuigen mee uit te voeren. Mogelijk worden de systemen van DJI later ook onderdeel van het dienstenpakket van Lufthansa Aerial Services.

De trainingen voor dronepiloten worden gegeven door Lufthansa Flight Training. Het aanbieden van verzekeringen voor professionele drones wordt opgepakt door Delvag, Lufthansa’s eigen verzekeringstak.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier