Nieuws

Indiase politie zet voor het eerst drones in om orde te handhaven

Drone-India

De Indiase politie heeft tijdens de belangrijke nationale feestdag Republic Day voor het eerst surveillancedrones ingezet om de menigten bij een aantal tempels en andere belangrijke plekken in de gaten te houden en de orde te handhaven. Dat meldt de Times of India.

Tijdens de feestdag zijn alle Indiërs vrij, met soms chaotische taferelen tot gevolg in de grote steden. Het is voor het eerst dat de politie drones inzet tijdens de dag waarop de invoering van de grondwet op 26 januari 1950 wordt herdacht. De drones van het type Netra UAV werden onder meer ingezet bij de Mathura Vrindavan tempels in de staat Indiase staat Uttar Pradesh. Ook werd er een snelweg en een raffinaderij in de gaten gehouden.

Volgens een woordvoerder van de politie van Delhi zijn drones ‘bijzonder bruikbare instrumenten’ als het gaat om het handhaven van de openbare orde tijdens evenementen. De drones in kwestie worden geleverd door de Indiase firma ideaForge en kunnen tot circa vier kilometer van de operator vandaan vliegen. De vluchttijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

“De drones kunnen desgewenst een verdacht voertuig volgen en zijn in staat om automatisch terug te vliegen als de verbinding met de operator verbroken raakt”, licht een woordvoerder toe. Ondertussen is de politie extra alert als het gaat om ongewenst dronevluchten, uitgevoerd door kwaadwillenden. “Drones kunnen een ernstig veiligheidsrisico met zich meebrengen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier