Primeur: eerste foto’s van Intels RealSense module voor de Typhoon H

De nieuwe Yuneec Typhoon H hexacopter is standaard voorzien van ultrasoonsensoren, voor een rudimentaire vorm van obstakeldetectie. Echt spannend wordt het pas met de optionele Intel RealSense 3D camera, die de drone veel proactiever laat reageren op hindernissen in de directe omgeving. Dronewatch heeft de eerste foto’s van de RealSense module.

Intel-Realsense-1
De RealSense module wordt onder het ultrasoonsysteem bevestigd

Een prototype van de Intel RealSense module wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Spielwarenmesse, die momenteel plaatsvindt in Nürnberg. Op de foto’s is te zien dat de 3D camera van Intel bestaat uit een kleine hardware add-on, die onder de body van de Typhoon H bevestigd wordt. Daaronder komt dan weer de gimbal met de camera te hangen.

Intel-Realsense-2
De gimbal+camera komt onder de RealSense module te hangen (de drone ligt hier op zijn kop)

Dankzij RealSense is de Typhoon H in staat om objecten op grotere afstand in kaart te brengen, en een 3D voorstelling te maken van de omgeving. Mocht het vliegpad van de drone overlap vertonen met een 3D representatie van een object, dan onderneemt het toestel voortijdig actie om een botsing te voorkomen. Dat werd tijdens de CES begin deze maand gedemonstreerd:

Inmiddels zijn ook de prijzen van de RealSense module bekend gemaakt. De standaarduitvoering van de Typhoon H gaat € 1.799,- kosten, en de versie met RealSense komt op € 2.199,-, een meerprijs van 400 euro dus. De module komt als het goed is in mei beschikbaar voor de verkoop. De Typhoon H zelf zou in april in de winkels moeten verschijnen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier