MarktVideo

Nieuwe 4K demovideo van Karma, de drone die GoPro uit het slop moet trekken

De waarde van de aandelen GoPro gaat momenteel ongeveer net zo hard omlaag als skiër Bobby Brown in onderstaand demofilmpje, dat gemaakt is met de aankomende Karma drone. De hoop is dat deze drone, die naar verwachting in de eerste helft van dit jaar geïntroduceerd wordt, het noodlijdende bedrijf weer wind in de zeilen gaat geven.

Sterke merknaam
De populaire actioncams van het bedrijf domineerden jarenlang de markt voor kleine, robuuste videocamera’s. Maar de opmars van goedkope klonen zorgt ervoor dat GoPro moeite heeft om groeicijfers te laten zien, waardoor de waarde van de aandelen de laatste maanden is gekelderd. Maar ook al gaat het GoPro momenteel niet bepaald voor de wind, het bedrijf heeft nog altijd een bijzonder sterke merknaam die vooral door extreme sporters en outdoortypes wordt erkend.

GoPro aandelen

De hoop is nu gevestigd op de snel groeiende markt voor vliegende camera’s, bedoeld voor deze sportieve doelgroep. GoPro camera’s werden aanvankelijk door hun lage gewicht veelvuldig toegepast door dronepiloten, maar de opmars van geïntegreerde systemen heeft ook aan die groei een einde gemaakt. GoPro heeft daarom besloten om zelf een drone te ontwikkelen, de Karma. Deze kan in ieder geval filmen in 4K, verdere details zijn nog niet bekend.

Teveel ‘me too’ drones
De grote vraag is echter hoe Gopro zich gaat onderscheiden van de rest. Er zijn al teveel ‘me too’ drones op de markt, die allemaal behoorlijk kunnen filmen en redelijke vliegtijden kunnen neerzetten. GoPro zal het wellicht zoeken in gebruiksvriendelijkheid en degelijkheid, kenmerken waar de actioncams van het bedrijf om bekend staan. Of misschien zet het bedrijf in op functies als follow me, point of interest en andere slimme vliegmodi. Maar of dat allemaal genoeg is, zal moeten blijken na de introductie van de Karma.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Nieuwe 4K demovideo van Karma, de drone die GoPro uit het slop moet trekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier