BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Disney patenteert vliegend filmscherm op basis van drone

Drone-lichtshow

Mogelijk dat de vuurwerkshows in Disneyland binnenkort een heel extra dimensie krijgen. Het themapark werkt namelijk aan drones die uitgerust worden met een reflectiescherm. Daarop kunnen dan vanaf de grond animaties worden geprojecteerd.

Volgens een patentaanvraag die het bedrijf heeft ingediend zouden de drones moeten worden voorzien van een scherm dat gemaakt is van poreus polypropeen. Het scherm moet zodoende de luchtstroom kunnen doorlaten die door de propellers wordt opgewekt, terwijl het voldoende reflectiecapaciteit heeft om te kunnen dienen als filmdoek.

Disney-filmdrone

Stilstaande en bewegende beelden
Ook voorziet het patent in convexe spiegels, die licht kunnen reflecteren vanaf de grond. Volgens Disney is het systeem in staat om zowel stilstaande als bewegende beelden in de lucht te projecteren. Op die manier kunnen er ‘s nachts een heel nieuw soort van lichtshows opgevoerd worden. Ook denkt het bedrijf aan advertentiemogelijkheden, en zou het systeem ingezet kunnen worden om snel informatie te tonen tijdens noodsituaties.

Dat drones met spiegels inderdaad kunnen zorgen voor een magische ervaring bewees het reclamebureau Saatchi & Saatchi al in 2012 met Meet your creator, een show waarbij quadcopters uitgerust met spiegels werden beschenen door schijnwerpers op de grond.

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.