BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drone crasht tegen Empire State Building

Empire-State-Building

Een 27-jarige man uit New Jersey is gearresteerd nadat zijn drone gisteravond tegen het Empire State Building aanvloog. Het apparaat raakte het gebouw ter hoogte van de 40e verdieping, waarna het belande op een platform dat enkele verdiepingen lager is gelegen.

De politie heeft de man bekeurd voor roekeloos gedrag en voor het boven New York vliegen met een drone. De piloot twitterde zelf dat hij het gebouw vanuit de lucht aan het filmen was, maar dat hij daarbij de controle over het toestel kwijtraakte:

Geofencing
Het is in de VS net als in veel andere landen verboden om met een drone boven stedelijk gebied te vliegen. Om te voorkomen dat mensen toch opstijgen in een stad als New York voorzien steeds meer dronefabrikanten hun toestellen van geofences. Het is niet bekend om wat voor drone het hier ging. Ook is nog onduidelijk of de drone inmiddels is geborgen.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.