BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Restanten Dierenpark Wassenaar gefilmd vanuit de lucht

Vraag aan mensen om een pretpark nabij Wassenaar te noemen, en de kans is groot dat men Duinrell noemt. Maar wat weinig mensen weten is dat er bij Wassenaar vroeger ook een dierenpark te vinden was, in 1937 opgericht door auto-importeur Piet Louwman. Het park sloot zijn deuren in 1985. De vergeten restanten van het park werden onlangs door Ralph Denessen in beeld gebracht.

Tijdens de hoogtijdagen van het Dierenpark Wassenaar telde het park wel zo’n 3.500 dieren. In het begin bestond de populatie van het park vooral uit vogels, olifanten en tijgers, en later kwam daar een grote collectie mensapen bij, waaronder chimpansees en orang-oetans. Op een gegeven moment kon men zelfs een wandelsafari maken door de zogenaamde Aziëvlakte en Afrikasteppe, en het park voorzag ook in een reptielenhuis. Door geldgebrek en financieel wanbeheer moest het park uiteindelijk echter de deuren sluiten.

Ruim 30 jaar later ging filmmaker Ralph Denessen, die eerder prachtige video’s maakte van wat er resteert van het Land van Ooit en het Verkeerspark Assen, kijken wat er van het park over is. De video werd opgenomen met een Canon 650D met 18-135 STM lens en een DJI Phantom 3 Professional quadcopter.

https://www.youtube.com/watch?v=762n6aGATKI

12 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.