BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Eenvoudig vluchtplannen maken voor je DJI drone met Drone Volt Pilot

Drone-Volt-Pilot

Wil je je drone een voorgeprogrammeerde route laten afleggen, dan moet je normaal gesproken via een kaartinterface waypoints invoeren. Dat is echter niet altijd even intuïtief: een vlucht in drie dimensies laat zich lastig immers plannen via een tweedimensionale kaart. De nieuwe app Drone Volt Pilot biedt uitkomst. Je kunt eenvoudig zoals je gewend bent een route vliegen en ondertussen waypoints opslaan, die de basis vormen voor een later autonoom te vliegen vluchtplan.

De app is bijzonder eenvoudig van opzet: via de remote control stuur je je drone naar de posities die je onderdeel wilt laten uitmaken van je flight plan, en door een knop op de controller in te drukken zorg je ervoor dat de app de locatie opslaat. Nadien kun je de route bekijken en desgewenst waypoints aanpassen, locaties selecteren waar je wilt beginnen te filmen, vluchtplannen opslaan, et cetera.

Panorama’s en auto shapes
Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld panorama’s te maken met de app: je stelt de gewenste rotatie in en de app doet de rest. Daarnaast voorziet de app in auto shapes, ofwel voorgeprogrammeerde vliegfiguren die de drone complexe bewegingen laten maken zonder dat je deze tot in detail hoeft in te programmeren.

De app is momenteel alleen beschikbaar voor de iPad en kost €29,99. Een iPhone versie volgt snel. De volgende toestellen zijn compatible met Drone Volt Pilot: Phantom 3 Professional, Phantom 3 Advanced, Phantom 3 Standard, Inspire 1 & Inspire 1 Pro.

One Response

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.