ProProductnieuws

Nieuwe sensor van Parrot maakt drones geschikt voor landbouwtoepassingen

Dronefabrikant Parrot heeft Sequoia geïntroduceerd, een sensor die agrariërs in staat stelt om de groei van hun gewassen met behulp van civiele drones te monitoren. Sequoia kan daartoe multispectrale beelden maken in het infraroodspectrum. Die data stelt landbouwers onder meer in staat om te zien welke gewassen extra aandacht nodig hebben.

De Sequoia heeft ongeveer het formaat van een GoPro camera en kan daardoor gebruikt worden met een hele range aan drones, variërend van de eBee fixed wing drone (inmiddels veelvuldig gebruikt in de agrarische wereld) tot en met multirotors van fabrikanten als 3D Robotics, waar Parrot inmiddels een samenwerking mee is aangegaan.

Sequoia 3D Robotics

Multispectraal infraroodcamera
Het hart van de Sequoia wordt gevormd door een multispectraal infraroodcamera die lichtgolven in verschillende frequentiebanden kan vastleggen, waaronder groen, rood, en bijna-infrarood. Door foto’s van gewassen gemaakt in deze verschillende spectra te analyseren kunnen boeren precies zien welke delen van het land extra aandacht nodig hebben, het gebruik van pesticiden optimaliseren, voedseltekorten detecteren en de irrigatie controleren.

Met de lancering van Sequoia onderstreept Parrot haar focus op de precisielandbouw, een markt waar het gebruik van drones sterk in opmars is. De data afkomstig van Sequoia kan geanalyseerd worden door software als Pix4Dmapper Pro, MicaSense en Airinov. De Sequoia sensor komt in maart beschikbaar voor een verkoopprijs van 3.500 dollar.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier