Onderzoek

Drone racet autonoom met ruim 70 km/uur door pakhuis

De Amerikaanse defensieorganisatie DARPA (niet te verwarren met de Nederlandse brancheorganisatie DARPAS) heeft een klein formaat drone gepresenteerd die zelfstandig en op hoge snelheid door ruimten met obstakels kan vliegen. Tijdens een demonstratie in een pakhuis haalde de drone snelheden van ruim 70 kilometer per uur, zonder daarbij iets te raken.

View post on imgur.com

De drone werd volledig opgebouwd uit bestaande en commercieel verkrijgbare componenten, zoals een DJI Flamewheel 450 frame een Pixhawk flightcontroller van 3D Robotics. De drone werd verder uitgerust met diverse sensoren zoals camera, sonar, LIDAR en bewegingsmeters. Daarmee is het toestel in staat om zelfstandig en op hoge snelheid door een complex parcours te manoeuvreren.

De ontwikkeling van de drone maakt deel uit van het Fast Lightweight Autonomy (FLA) programma. De drones die uit dit programma rollen moeten onder meer gebruikt kunnen worden om snel rampgebieden in kaart te brengen, en voor militaire verkenningsdoeleinden.

“Uiteindelijk is het onze bedoeling om drones te ontwikkelen die klein genoeg zijn om door een open raam te kunnen vliegen en die met een snelheid van 20 minstens meter/seconde een ruimte kunnen verkennen, zonder dat hiervoor GPS of een menselijke operator benodigd is”, schrijft DARPA op haar website.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier