Productnieuws

Dronevliegen moet een eitje worden met de PowerEgg

powervision_poweregg_drone-960x500

We zien de laatste steeds vaker innovatieve ontwerpen voor quadcopters voorbij komen, waarbij de rotorarmen ingeklapt kunnen worden om ervoor te zorgen dat de drone eenvoudiger getransporteerd kan worden. Eén zo’n nieuwkomer is de PowerEgg, een drone die opgevouwen kan worden tot een eivormig apparaat.

Tot voor kort stond het uiterlijk van drones een beetje op het tweede plan. Dronefabrikanten maakten zich vooral druk om het toevoegen van nieuwe features, het verlengen van de vliegtijd en het verbeteren van de camera’s. Maar naarmate drones vaker mee op reis worden genomen en in handen komen van mensen die ook prijs stellen op een mooi vormgegeven product, realiseren fabrikanten zich dat het ontwerp van hun drones én het gebruiksgemak extra aandacht verdient.

PowerEgg-ingeklapt

Radicaal nieuw ontwerp
Nieuwkomer PowerVision introduceert met de PowerEgg een radicaal nieuw ontwerp voor drones. Puur kijkend naar de specificaties zou je denken dat je met de zoveelste quadcopter van doen hebt: een 4K camera op een drie-assige gimbal, een optical flow-sensor voor indoor vluchten, en natuurlijk first person view zodat je op afstand kunt zien wat de drone filmt. Maar schijn bedriegt, want de drone is door haar ontwerp verder totaal niet te vergelijken met het huidige aanbod van quadcopters, zoals je in onderstaande video kunt zien:

Naar eigen zeggen heeft het team achter de drone, het Chinese bedrijf Powervision Robot Inc., maar liefst 18 maanden besteed aan de ontwikkeling van de PowerEgg. Zo zijn de rotoren groter dan bij andere drones van een vergelijkbaar formaat, maar moesten deze wel inklapbaar kunnen zijn, evenals de armen waaraan de propellers zijn bevestigd. Verder moest de PowerEgg in ingeklapte toestand stevig genoeg zijn om verder geen carry case o.i.d. nodig te hebben.

Eenvoudige bediening
Het bedrijf heeft ook veel aandacht besteed aan de manier waarop de drone bediend wordt. “Normaal gesproken moet je wel een uur of 10 vliegervaring opdoen om je drone te leren bedienen. Wij willen dat significant naar beneden brengen.” Wat we op het gebied van de bediening moeten verwachten blijft echter onduidelijk, zo laat het bedrijf niets los over de vraag of de PowerEgg bestuurd wordt middels een traditionele remote control, of via een smartphone app.

Verdere specificaties van de PowerEgg zijn op dit moment nog niet bekend. Ook de verkoopprijs is nog niet bekend gemaakt. De fabrikant mikt op een marktintroductie in kwartaal 2 van 2016, nog heel even geduld dus.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Dronevliegen moet een eitje worden met de PowerEgg

  • Design is egg gaaf ben benieuwd hoe de prijs is en hoe die vliegt ff wachten nog

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier