Productnieuws

Walkera Furious 320 ligt vanaf 5 maart in de winkels

320-700x350

Ben je op zoek naar een racedrone waarmee je snelheden tot 120 km/uur kunt halen, maar die toch ook geschikt is voor beginnende FPV racers, dan is de Walkera Furious 320 misschien iets voor jou. We hadden deze drone eind vorige maand op de Spielwarenmesse al even in handen en het apparaat maakte best wel indruk op ons.

Kantelbare propellers
Bijzonder aan de Furious 320 is dat deze voorzien is van kantelbare propellers. Om voor optimale voorwaartse snelheid te zorgen, kantelen alle motoren en propellers enigszins naar voren om zodoende extra stuwkracht in de voorwaartse richting te creëren. En nadeel hiervan is dat de drone hierdoor wat minder wendbaar is: je moet de Furious 320 dan ook meer als een langebaan-racer zien dan als een snel wendbare racequad om ingewikkelde parcours mee af te leggen. Ook het relatief hoge gewicht van 810 gram helpt niet echt met het snel nemen van bochten.

Net als de bekende Walkera 250 is het frame van de Furious 320 gemaakt van carbon fiber. Het frame kan dus wel een stootje hebben. Verder is er voorzien in een 1080p frontcamera en beschikt het systeem over GPS. Gevorderde piloten kunnen desgewenst op locatie de verschillende parameters van de flightcomputer inregelen, om het meeste uit het systeem te halen.

Verschillende de vliegmodi
De Furious 320 is niet alleen geschikt voor snelheidsfreaks, Walkera heeft ook aan beginnende racepiloten gedacht. Het toestel beschikt namelijk over verschillende de vliegmodi, waaronder een lesstand:

  • Battle mode
  • Racing mode
  • Collection mode
  • Teaching mode
  • Challenge mode

Het toestel gaat 699,- kosten en ligt vanaf 5 maart in de Nederlandse winkels. Houd er wel rekening mee dat je ook nog een controller en een videobril nodig hebt, dus reken minstens op het dubbele van dit bedrag als je van scratch af aan moet beginnen met het samenstellen van je raceset.

Bekijk ook het interview dat Wiebe de Jager van Dronewatch op de Spielwarenmesse had met een Duitse FPV racer genaamd Gektor, die de Furious 320 al even heeft uitgeprobeerd:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier