Zelfs Barbie krijgt haar eigen drone

Je kunt veel van Barbie zeggen, maar niet dat ze niet met haar tijd meegaat. Niet alleen Barbie zelf wordt door haar maker Mattel regelmatig aan de tijdsgeest aangepast, ook haar woonomgeving en accessoires zijn hypermodern. Er komt dit jaar zelfs een Barbie-drone op de markt.

De drone die Mattel medio 2016 op de markt brengt is in staat om een Barbiepop het luchtruim te laten kiezen. Wat dat betreft loopt Mattel mooi synchroon met serieuze dronefabrikanten als Ehang, het bedrijf dat eerder dit jaar een drone toonde die in staat is om een persoon van vlees en bloed de lucht in te brengen. Die verschijnt voorlopig echter niet op de markt, de Barbie-drone wel.

Het roze-kleurige quadcoptertje gaat Star Light Adventure RC Hoverboard RC drone heten en moet 60 dollar gaan kosten, en kan met een meegeleverde controller bediend worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de speelgoeddrone precies te koop is en wat de verkoopprijs in Nederland wordt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier