‘Drone gamification wordt één van de grootste speelgoedtrends van 2016’

Drones die onderdeel uitmaken van een game, al dan niet ondersteund door middel van augmented reality apps of beacons, worden één van de grootste speelgoedtrends van dit jaar. Dat voorspelt tech editor Kellen Beck van Mashable. Volgens hem domineerden kindvriendelijke drones en drone-games de International Toy Fair 2016 die afgelopen weekend plaatsvond in New York.

Spelelementen
Volgens Adrienne Appell van de internationale vereniging van speelgoedfabrikanten klopt die constatering wel. “Drones zijn niet bepaald een nieuwe ontwikkeling. Maar de hoeveelheid en diversiteit ervan is dit jaar ongekend”, stelt Appell. “Er zijn nu drones die op stemmen reageren, drones voor meisjes en er zijn drones die allerlei leuke trucjes kunnen uithalen.”

Gamification van drones houdt in dat er allerlei spelelementen worden toegevoegd aan de toestellen. Denk aan het afleggen van een raceparcours, een 1:1 luchtgevecht of allerlei videogame-achtige features. Ook zorgen augmented reality en andere innovatieve ontwikkelingen voor een heel nieuwe dimensie aan het vliegen met drones.

Air Hogs Connect
Als voorbeeld van een gamified drone haalt Beck de Air Hogs Connect aan, waarbij het de bedoeling is om een kleine drone over een kleed te sturen waarop een patroon is geprint. Als je dat kleed via de camera van een tablet bekijkt verschijnen er allemaal missies in beeld, waarbij de de drone moet inzetten om bijvoorbeeld aliens te verdrijven. Het spel moet in augustus op de markt komen.

REV Air
Een andere innovatieve dronegame is REV Air van Wowwee, een racespel waarbij er zowel een RC autootje als een drone wordt geleverd. De bedoeling is dat twee spelers het tegen elkaar opnemen in een soort ter land en in de lucht-dogfight. Deze game komt in de herfst van dit jaar op de markt.

REV Air

Lumi
Ook leuk is Lumi, een drone waarvan de vlieghoogte aangestuurd wordt via een game à la Guitar Hero. Je moet in een app zorgen dat je de juiste kleuren raakt die de drone laat zien op de maat van een soundtrack. Als je op het juiste moment de juiste kleur raakt dan gaat de drone iets hoger vliegen, mis je een hit dan zakt de drone, totdat je de grond raakt en af bent. Ook Lumi ligt later dit jaar in de winkels.

Lumi

Sky Viper Hover Racer
Tot slot is er de Sky Viper Hover Racer, een kleine racedrone die je kunt sturen door middel van een paar meegeleverde bakens. Verspreid deze over een ruimte en daag je vrienden uit om het parcours zo snel mogelijk af te leggen met de mini quadcopter. Een soort FPV racing, maar dan in het klein. Ook deze Hover Racer moet voor het eind van de jaar in de schappen liggen.

Hover-Racer

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier