BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Grondeigenaar voormalig Dierenpark Wassenaar dreigt met rechter om dronevideo

Dierenpark-Wassenaar-unavailable

Het dronefilmpje waarin de restanten van Dierenpark Wassenaar te zien zijn is van YouTube verwijderd. Filmmaker Ralph Denessen heeft hier volgens het AD toe besloten nadat de eigenaar van de grond dreigde  met een gang naar de rechter. Denessen had vooraf geen toestemming gevraagd om het terrein te betreden.

De beelden van de voormalige dierentuin gingen viraal nadat ze op Dronewatch verschenen. Naast luchtbeelden gemaakt met een Phantom 3 quadcopter maakte Denessen ook beelden vanaf de grond. De video werd door vele tienduizenden mensen bekeken, maar de eigenaar van de grond was blijkbaar niet blij met het filmpje en eiste dat deze offline werd gehaald.

In een schrijven dat Denessen ontving van Dôme Vastgoed Wassenaar B.V. (onderdeel van Louwman Group) werd het volgende gesteld: ”Betreding van ons terrein en het verspreiden van filmmateriaal zonder onze toestemming is onacceptabel en illegaal en heeft bovendien verstrekkende gevolgen.” Ook werd er gewezen op inbreuk van de persoonlijke levenssfeer van omwonenden. Indien Denessen het filmpje niet binnen 4 dagen zou verwijderen, zouden strafrechtelijke stappen volgen.

Daar heeft Denessen nu gehoor aan gegeven. “Het verwijderen ging moeilijk. Met één klik op de knop is weken werk weg. Gelukkig hebben er nog een dik 150.000 mensen van de video kunnen genieten. Het was vanaf begin af aan al een risico dat ik heb genomen. En helaas heeft het niet uitgepakt zoals gehoopt.”

Op YouTube zijn nog wel zijn video’s van het Verkeerspark Assen en het Land van Ooit te vinden.

2 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.