DIY

Nieuwe Pixhawk 2 flightcontroller belooft ‘plug and fly’ functionaliteit

Xw_qcSjaIn de DIY-community zijn de flightcontrollers van Pixhawk een begrip: het zijn goedkope controllers op basis waarvan je eenvoudig zelf een drone of ander RC voertuig kunt bouwen. De nieuwste versie van de controller, Pixhawk 2, belooft zelfs nog minder behoefte aan maatwerkbedrading.

De Pixhawk 2 wordt een kubusvormige module (waarvan de basis slechts 38,5 vierkante millimeter  in beslag neemt) die beschikbaar komt in twee versies: een ‘full’ configuratie, die de meeste aansluitmogelijkheden biedt, en een ‘mini’ configuratie, met alleen de meest noodzakelijke aansluitingen.

Samen met de Pixhawk 2 komt er een serie ‘plug and fly’ modules op de markt, die je in staat stellen om eenvoudig de gewenste functionaliteit aan je drone toe te voegen, zonder dat dit veel soldeerwerk vereist.

De Pixhawk 2 zal overweg kunnen met alle moderne sensoren die momenteel beschikbaar zijn. Daardoor is optimale flexibiliteit gegarandeerd. Via een DF17 connector kunnen bovendien alle functies van de Pixhawk 2 benaderd worden. Daardoor kunnen de modules af-fabriek volledig getest en gekalibreerd worden.

Wanneer de Pixhawk 2 op de markt verschijnt en wat deze gaat kosten is nog niet bekend. Via @Pixhawk2 kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Overigens wordt de Pixhawk 2 niet door 3DR ontwikkeld/ondersteund; het betreft een communityproject.

De DF17 connector van de Pixhawk 2
De DF17 connector van de Pixhawk 2
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier