Zelf 360 graden dronevideo’s maken met Samsung Gear 360

Samsung-Gear-360

Samsung heeft de Gear 360 camera aangekondigd, een actiecamera waarmee je eenvoudig 360 graden video’s kunt maken. Dankzij het lage gewicht van de Gear 360 (153 gram) komen zelfgemaakte 360 graden dronevideo’s binnen handbereik. Daarvoor moet je alleen zelf een ophanging in elkaar knutselen om de bolvormige camera aan je drone te hangen.

De Samsung Gear 360 is uitgerust met dubbele fisheye-lenzen, die beide een 15 megapixel beeldsensor hebben. Hierdoor kun je 360-graden video’s in 4K resolutie (3840×1920) maken. Ook kun je de 360 graden actioncam gebruiken om 30 megapixel foto’s te maken. De actioncam is voorzien van wifi, nfc, bluetooth en een usb-aansluiting.

Ingebouwde beeldprocessor
De bolvormige actioncam is voorzien van een beeldprocessor die de beelden van de twee afzonderlijke sensoren tot één 360-gradenvideo of -foto samenvoegt. Het is mogelijk om deze camerabeelden later in 360-graden te bekijken met een vr-bril zoals Samsungs eigen Gear VR.

De 360 graden video’s kunnen onder andere worden geupload naar Facebook en YouTube. Beide platformen bieden inmiddels ondersteuning voor interactieve 360 graden video’s. Dat biedt de mogelijkheid om luchtbeelden te maken waarbij de kijker alle kanten op kan kijken.

De Samsung Gear 360 camera komt in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar, voor een verkoopprijs van 419 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=hocIatxuddk

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier