BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Belgische overheidsdienst wil radioactiviteit gaan meten met drones

De Belgische overheidsdienst Civiele Bescherming wil drones gaan inzetten om metingen te doen in het geval van chemische of nucleaire ongelukken. De drones kunnen in geval van calamiteiten bijvoorbeeld snel een gifwolk ingestuurd worden, en dan de meetgegevens direct doorzenden naar een crisisdienst bij het ministerie.

Volgens een woordvoerder is de Civiele Bescherming al maanden bezig met het uitvoeren van testen met de drones. En die zijn veelbelovend. “Het grote voordeel is dat we geen mensen in beschermende pakken meer een gifwolk in hoeven te sturen. We kunnen nu op afstand metingen uitvoeren, met minder risico voor de maatschappij.”

Later moeten de drones ook voorzien worden van sensoren die straling kunnen meten, zodat er ook metingen verricht kunnen worden in geval van incidenten waarbij mogelijk radioactieve stoffen vrij zijn gekomen.

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.