Fascinerende TED talk van Raffaello D’Andrea over toekomstige drones

In laboratoria worden al drones ontwikkeld die touwbruggen maken en gebouwen ‘printen’. Tot nu toe worden die drones aangestuurd door externe computers, maar het wordt pas helemaal interessant als die drones zelf beslissingen gaan nemen, op basis van sensordata die verwerkt wordt door snelle onboard processors.

Wat die toekomst gaat brengen wordt uiteengezet in deze fascinerende TED talk van autonomous systems expert Raffaello D’Andrea, die op het podium de laatste ontwikkelingen op het gebied van drone tech toont en toelicht.

Aan bod komt onder andere een kleine fixed wing drone die opstijgt als een multirotor en daarna verder vliegt als een vliegtuig. Daarbij leert de drone van eerder uitgevoerde vluchten, zodat het vlieggedrag na verloop van tijd verbetert. Tot slot laat D’Andrea een hele zwerm mini drones voorzien van ledjes in keurige patronen over het publiek zweven.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier