Nieuwe DJI promovideo hint op obstakeldetectie in Phantom 4

1 maart is het zover, en presenteert DJI haar nieuwste product. Naar alle waarschijnlijk gaat het om de opvolger van de populaire Phantom 3, die zomaar eens Phantom 4 zou kunnen gaan heten.  We speculeerden al eerder over de features waarover deze nieuwe drone waarschijnlijk gaat beschikken. Obstakeldetectie hoort daar zeker bij, blijkt ook uit de nieuwe teaservideo die DJI vandaag online heeft gezet.

De video is getiteld ‘Return To Your Senses’ en laat naast een droog woestijnlandschap wat onherkenbare close-up shots van het nieuwe product zien. Wat er precies te zien is blijft onduidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om onderdelen van het systeem dat objecten kan detecteren en indien nodig de drone een andere koers laat volgen.

Een andere feature waar de Phantom 4 waarschijnlijk over beschikt is objectherkenning, die een slimme vorm van ‘follow me’ met zich meebrengt. Daarbij achtervolgt de drone een persoon of voertuig op basis van beeldherkenning, om zodoende mooie actieshots mogelijk te maken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier