NieuwsPro

Brandweerdrone Argus voor het eerst ingezet tijdens brand

Het brandweerkorps in de regio Twente heeft voor het eerst drone Argus ingezet tijdens een brand. De drone werd bij een grote brand bij een autobedrijf in Losser de lucht in gestuurd om met een infraroodcamera opnamen te maken van de brand. “Het geeft ons een extra paar ogen waardoor we onze mensen en materieel beter kunnen inzetten.”

“Met de warmtecamera konden we nu goed zien waar de brand nog woedde”, zegt een woordvoerster van de brandweer tegen RTV Oost. “Daardoor konden we bepalen of we mensen naar binnen konden sturen, of dat we de hoogwerker moesten inzetten.”

In totaal werden er twee vluchten uitgevoerd met Argus: één tijdens de brand, en één na afloop. “We hebben later nog een tweede vlucht gedaan om te zien of de andere gasflessen mogelijk oververhit waren en of het dus veilig was om naar binnen te gaan.” De brandweer geeft aan positief te zijn over de resultaten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier