NieuwsPro

Nieuw platform PixAir biedt dronefotografen podium voor het delen van luchtfoto’s

PixAir

Er zijn in Nederland verschillende websites die fotografen in staat stellen om hun foto’s te uploaden en te delen met een breder publiek, maar geen daarvan is specifiek gericht op een tak van fotografie die sterk in opkomst is: luchtfotografie. Daar komt verandering in met de lancering van PixAir, een website die gewijd is aan het delen van luchtfoto’s gemaakt met drones of middels andere vormen van hoogtefotografie.

PixAir is een initiatief van Wiebe de Jager, oprichter van dronewatch.nl en schrijver van het boek Dronefotografie. “Mede dankzij de opmars van betaalbare cameradrones zie je dat steeds meer mensen zich bezig gaan houden met luchtfotografie. Tot nu toe was er in Nederland echter geen plek die specifiek gericht is op het delen van luchtfoto’s.”

Foto’s uploaden en collecties maken
Op PixAir kunnen mensen eenvoudig en kosteloos een account aanmaken, om daarna direct foto’s te uploaden. Die kunnen voorzien worden van een beschrijving, trefwoorden, en eventueel een link naar de website van de fotograaf. Ook is het mogelijk om een aan de foto gerelateerde video toe te voegen. Foto’s kunnen desgewenst toegevoegd worden aan thematische collecties. Ook kunnen andere bezoekers reacties plaatsen of foto’s ‘liken’.

Marktplaats voor dronefotografen
De website loopt vooruit op de nieuwe regelgeving voor ‘mini-drones’, die er naar verwachting snel aankomt. De Jager: “Zeker met de zogenaamde ROC-Light in het vooruitzicht, waarmee mensen laagdrempelig commercieel in de weer mogen met luchtfotografie met drones, is het van belang dat er een podium is waar je als dronefotograaf je portfolio aan het publiek kunt tonen. PixAir voorziet in die behoefte. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze site als marktplaats gaat fungeren, waar potentiële opdrachtgevers in contact kunnen komen met dronefotografen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier