Gerucht

Zo gaat de Phantom 4 eruit zien

DJI Phantom 4

Morgen, 1 maart, zal dronebouwer DJI een nieuw product lanceren. Het gaat vrijwel zeker om de Phantom 4, die voorzien zal zijn van obstakeldetectie en een geavanceerde follow me-functie, op basis van beeldherkenning. Inmiddels is er een eerste hoge-resolutie afbeelding uitgelekt.

Opvallend aan het nieuwe ontwerp is dat de drone nog organischer gevormd is. De gimbal – altijd al het meest fragiele onderdeel van de Phantom – lijkt wat dichter op de behuizing te zitten, mede doordat een deel van de elektronica is verwerkt in de body van de drone. Daardoor zijn de aansluitingen en het slot voor de mini sd card ook verhuist naar de body. Wellicht is het voor het eerst mogelijk om de camera/gimbal module eenvoudig te verwijderen. Dat zou reparatie vereenvoudigen, maar ook de weg openen voor een handheld stabilizer à la de Osmo.

De meest interessante upgrades betreffen de ingebouwde elektronica. De twee zwarte rondjes boven de twee delen van het landingsgestel duiden waarschijnlijk op de sensoren voor de obstakeldetectie. Verder beschikt de Phantom 4 waarschijnlijk over een nieuwe vorm van beeldherkenning, waardoor de drone automatisch personen of objecten kan achtervolgen, zonder dat deze voorzien hoeven te zijn van een zendertje.

Uiteraard is een en ander nog puur speculatief, morgen weten we meer.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier