Chinese fitnessdrone volgt je tijdens je workout

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi introduceert binnenkort de Mi Drone, die speciaal bedoeld is voor sporters. De drone volgt je tijdens het hardlopen of fietsen en zou daartoe samenwerken met de fitnessarmband die het bedrijf eerder op de markt bracht. Uit eerdere patentaanvragen blijkt dat de drone via een radioverbinding in contact staat met de fitnesstracker, en op die manier de locatie van de sporter kan bepalen. Ook zou het mogelijk zijn om de drone middels de fitnesswearable te bedienen.

Laag geprijsd

Nu zijn drones die de bestuurder volgen niet bepaald nieuw, inmiddels zijn de meeste multirotors wel in staat om door middel van follow me achter iemand aan te vliegen. Waarin de Mi Drone zich onderscheidt van de rest is de voorgenomen verkoopprijs van ca. 150 dollar, volgens China Money Network.

Xiaomi staat erom bekend high-tech elektronica voor low budget prijzen op de markt te brengen, en zou op die manier ook de dronemarkt op willen schudden. Wat de functionaliteiten van de Mi Drone verder zijn is echter nog niet bekend. Aannemelijk is dat het toestel vanuit de lucht foto’s of filmpjes maakt van de sporter.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier