BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Airbus mist drone op haar na bij Charles de Gaulle

Airbus-mist-drone-Frankrijk

Een Airbus A320 die wilde landen op vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs heeft op een haar na een drone gemist. Volgens de Franse luchtvaartautoriteit BEA scheelde het maar 5 meter of het vliegtuig was op de drone gebotst.

Het incident vond 19 februari plaats, maar komt nu pas naar buiten. Op het moment van de bijna-botsing vloog het vliegtuig op een hoogte van ca. 1.650 meter. De copiloot kreeg de drone in zicht, waarop de piloot de besturing van de automatische piloot overnam en een uitwijkmanoeuvre maakte. De drone schoot net onder de linkervleugel door. Volgens de BEA gaat het om een ‘ernstig’ incident. Inmiddels is een onderzoek gestart.

Helaas gebeurt het vaker dat piloten melding maken van drones nabij luchthavens. Wereldwijd zijn er al tientallen incidenten met drones gemeld. Dronefabrikanten reageren hierop door softwarematige beperkingen in te bouwen in hun drones, die onder andere moeten voorkomen dat de toestellen kunnen opstijgen nabij vliegvelden. Maar oudere of zelfgebouwde drones hebben die beperking niet, zoals gister ook weer bleek, toen er een video verscheen van een hobbydrone die een hoogte bereikte van maar liefst 3,4 km.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

3 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.