Video

Exclusieve videopreview van de FPV racetrack in Dubai

Komend weekend vindt in Dubai de World Drone Prix plaats, de eerste FPV Racing kampioenschappen op wereldniveau, met een prijzengeld van meer dan een miljoen dollar in kas. Nederland wordt vertegenwoordigd door twee teams, team SQG en team MRP. Inmiddels is de racetrack klaar, en de organisatie heeft een exclusieve preview gemaakt.

Inmiddels zijn de eerste teams geland, en de organisatie werkt er hard aan om alles in orde te maken voor de start van deze dronerace. Het traject waar de racers overheen moeten vliegen is maar liefst 7 kilometer lang, en het duurt ongeveer 5 minuten om een ronde af te leggen. Er is zelfs voorzien in een pitstop, waar de racers hun drone kunnen landen voor een snelle accuwissel.

1457091658-worldroneprix_dubai_racetrack.jpg

De twee Nederlandse teams zijn SuperQuadcopterGang (SQG) en de heren van Multirotorparts.com (MRP). Eerstgenoemde team wordt bijgestaan door de KNVvL, die onlangs een afdeling Drones in het leven riep en in de toekomst meer wil doen met FPV Racing als nieuwe tak van vliegsport.

11 maart vinden de kwalificatieronden plaats, en op 12 maart wordt de race zelf gehouden. Om ervoor te zorgen dat het een eerlijke wedstrijd wordt moet alle drones voorzien zijn van hetzelfde frame en dezelfde accu. Verder mag men naar eigen inzicht de racedrone in elkaar zetten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier