PreviewVideo

Exclusieve videopreview van de DJI Phantom 4

Op 1 maart introduceerde DJI de Phantom 4. Wiebe de Jager van Dronewatch gaat op bezoek bij Vincent van Schijndel van DroneLand, die het eerste Nederlandse exemplaar in huis heeft. Hoe werkt de obstakeldetectie in de praktijk, en wat heb je aan features als TapFly en ActiveTrack?

In de video komt onder andere het nieuwe uiterlijk van de Phantom 4 aan bod. Zo is de behuizing nu van glanzend plastic gemaakt, wat best chique aandoet. Ook is het design van de accu verbeterd en de gimbal is nu voor een groot deel geïntegreerd met de body. De propellers zijn eenvoudiger te bevestigen dankzij een nieuw quick lock-systeem.

Ook op het gebied van functionaliteiten biedt de Phantom 4 een aantal nieuwigheden. Zo is de drone in staat om obstakels te detecteren en automatisch halt te houden als er een botsing dreigt. Die feature werkt goed: als er iemand in de weg staat dan stopt de drone keurig met vliegen. Pas als het obstakel uit de weg is en de stick even los wordt gelaten vliegt de drone weer verder.

Naast obstakeldetectie is de Phantom 4 ook in staat om automatisch achter iemand aan te vliegen (ActiveTrack). Ook dat werkt prima: in de DJI Go app teken je een vierkantje om het object of de persoon die je wilt volgen, en de quadcopter doet de rest. Aanvullend is er de TapFly functie, waarbij de Phantom 4 automatisch de richting opvliegt die je aangeeft in de app. Ook tijdens het gebruik van TapFly is de Phantom in staat om obstakels te herkennen en er desgewenst omheen te vliegen.

Al met al is de Phantom 4 op veel fronten verbeterd. Kijk snel naar de video om alle features in de praktijk te zien. Naast bovengenoemde innovaties wordt ook ingegaan op de camera en het transportkoffertje dat standaard wordt meegeleverd. En natuurlijk kunnen we het niet nalaten om ook even de sport mode uit te proberen…

Wil je in de toekomst meer van dit soort video’s zien? Abonneer je dan nu op het YouTube-kanaal van Dronewatch

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Exclusieve videopreview van de DJI Phantom 4

  • Mooie video waarin alles uitgelegd wordt! Heb nu een beter beeld gekregen van de Phantom 4. Zijn best leuke nieuwe features. Die sportstand is echt waanzinnig, had niet verwacht dat de Phantom 4 zo snel zou zijn. Dit zal ook zeker wel veel invloed hebben op de accuduur, met zoveel power.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier