NieuwsPro

Maersk levert pakketje op schip af met drone

Xamen-drone

Transportbedrijf Maersk heeft een succesvol experiment uitgevoerd met het afleveren van een pakketje op een schip met behulp van een drone. Voor de test werd een kleine drone ingezet, die een pak koekjes afleverde op een olietanker.

De test is een eerste stap in de richting van een reguliere pakketbezorgingsdienst middels drones. De bevoorrading van schepen is uiterst kostbaar, zeker als het gaat om kleine goederen zoals medicijnen, reserveonderdelen of post. Door drones in te zetten die vanaf de wal naar een tanker kunnen vliegen kunnen deze kosten mogelijk drastisch omlaag.

Er zijn nog wel een aantal obstakels te nemen voordat Maersk daadwerkelijk gebruik kan gaan maken van drone delivery. Zo staat de veiligheid voorop, als het gaat om scheepvaart. Zeker als het gaat om olietransport mag er geen enkel risico bestaan dat een neerstortende drone een brand kan veroorzaken.

De drone in kwestie betrof een LE 4-8X Dual ATEX, een octocopter in X8 configuratie. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruik in omgevingen waar explosiegevaar is. Tijdens de test steeg de drone vanwege het slechte weer overigens niet op vanaf land, maar vanaf een ander schip.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Maersk levert pakketje op schip af met drone

  • Wat ik mij vraag: Had die drone geen problemen met al het ijzer en staal???

    Heb het zelf al meerdere keren meegemaakt, dat een (grote) professionele drone niet kon starten bvb vanaf de betonnen fundering van een grote windmolen omdat er teveel ijzer in het beton zat. Ook mijn Phantom ging daar in storing en ik had ooit zelfs een enorme storing omdat ik met mijn Phantom vanaf een ijzeren putdeksel ging starten. En starten vanaf een (ijzeren/stalen) schip om op een stalen schip te landen….??

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier