BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Maersk levert pakketje op schip af met drone

Xamen-drone

Transportbedrijf Maersk heeft een succesvol experiment uitgevoerd met het afleveren van een pakketje op een schip met behulp van een drone. Voor de test werd een kleine drone ingezet, die een pak koekjes afleverde op een olietanker.

De test is een eerste stap in de richting van een reguliere pakketbezorgingsdienst middels drones. De bevoorrading van schepen is uiterst kostbaar, zeker als het gaat om kleine goederen zoals medicijnen, reserveonderdelen of post. Door drones in te zetten die vanaf de wal naar een tanker kunnen vliegen kunnen deze kosten mogelijk drastisch omlaag.

Er zijn nog wel een aantal obstakels te nemen voordat Maersk daadwerkelijk gebruik kan gaan maken van drone delivery. Zo staat de veiligheid voorop, als het gaat om scheepvaart. Zeker als het gaat om olietransport mag er geen enkel risico bestaan dat een neerstortende drone een brand kan veroorzaken.

De drone in kwestie betrof een LE 4-8X Dual ATEX, een octocopter in X8 configuratie. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruik in omgevingen waar explosiegevaar is. Tijdens de test steeg de drone vanwege het slechte weer overigens niet op vanaf land, maar vanaf een ander schip.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.