15-jarige wint hoofdprijs van $250.000 in dronerace Dubai

Winnaar-WDP2016

De World Drone Prix in Dubai is gewonnen door een 15-jarige dronepiloot uit Engeland. Samen met zijn team PlatzTornado X-Blades Banni UK mag Luke Bannister – Banni – maar liefst 250.000 dollar mee naar huis nemen. Het Nederlandse team Super Quadcopter Gang (SQG) werd vierde, en wint daarmee $ 25.000.

Al sinds zijn 10e is Luke bezig met radiografisch bediende vliegtuigjes. Al snel stapte hij over op mini-helikopters. Luke begon in 2014 met FPV racen. Hij vroeg een FPV-bril voor zijn verjaardag en is sindsdien verslaafd aan het racen met drones. Zijn vaardigheden brachten hem tot het eerste wereldkampioenschap in Dubai, waar hij er nu dus met de hoofdprijs vandoor gaat.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!